Bu Blogda Ara

7 Eylül 2014 Pazar

Baron - Columns


İngiliz yeni dönem Diagonal grubunun eski klavyecisi ve vokalisti Alex Crispin'in yeni grubunun 2. albümü. Baron. İlk albümü İllegitimate Nephew'den yaklaşık 2 yıl sonra çıkarttı. Aşağıda adreslerini verdiğim sitelerden her iki albümünü de kendi açtığı sitelerden de parçalarını dinleyebilirsiniz.


Alex Crispin tarafından gruba Diagonal'dan Luke Foster yardımcı olarak alınır. Luke Foster davul ve synthesizer'da yardımcı olur. Yine Diagonal'dan diğer bir arkadaşı Nicholas Whittaker ise saks çalarak albüme katkı yapar. Sonuç olarak Diagonal'dan gelen arkadaşlarıyla birlikte çok daha farklı tonda bir albüm çıkar. Tabi Baron sadece 3 kişiden oluşmamaktadır. Peter Evans, Ross Hossack gibi genç müzisyenler de var.

Alex Crispin Diagonal grubundan ayrılmıştır ancak yine 2012 yılında Diagonal'ın yeni albümünde onlara synthesizer yardımcı olur. O daha çok Baron ile ilgilenmeyi tercih eder. İki albümünün haricinde tek tek şarkı da yayınlar. Saykodelik havadan ve müzikten kopmayarak kendi kurduğu grubunda yepyeni şarkılar ortaya çıkarır.

Albüm parçaları şöyle
1. Gload 05:32
2. Comea 06:08
3. Hearth Shell 04:45
4. Sinner 07:44
5. New Follower 05:52
6. Prov Nom 06:47
7. Orgecca 03:32
8. S.S.I 05:41
9. Miracle 07:26

Albümü ilk çıkardığında Comea adlı parça için bir video hazırlayıp youtube koyar. Şarkıyı buradan dinleyebilirsiniz. Albümün genelinde bir öncekinden biraz daha fazla electronik öğelere yer verilmiş. Albümü dinlerken 80'lerin Tangerine Dream şarkısını dinliyormuş gibi hissediyorum. Porcupine Tree gibi gruplar bu soundu yakalamaya çalışıyorlar olsa bile bence Baron onlardan önce yakalamış durumda. Özellikle 'Prov Nom', S.S.I. ve Miracle dinlerken. Diğer parçalar da kendilerine özgü bir yapıları var. Albümde ki favorim ise 'Sinner' adlı parça. Hem electronik öğeler fazlasıyla mevcut hem de tribal havaya çok rahat sokuyor. 

Illegitimate Nephew dinlemek için üzerini tıklamanız yeterli.

Column  ise yine aynen.

İnternet üzerinden diğer alternatif dinleme yerleri ise spotify'dir.

Albüme verdiğim not 9/10.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.