Bu Blogda Ara

6 Mart 2017 Pazartesi

Psychotic Waltz - Mosguito 1994



'Mosguito' albümü Psychotic Waltz'ın üçüncü ve sondan bir önceki albümü. Grubun sadece 4 albümü olmasına rağmen progresif metal dendiği zaman ilk aklıma gelen gruplardandır.


Normal zamanlarda prog metal gruplarını yada parça örneklerini dinlemem. Bazı gruplar hariç tabii. Bu hariç olan grupları da sık sık dinlemem açıkçası. Kısaca söylemem gerekirse prog metal'den mümkün olduğunca uzak dururum.

Psychotic Waltz'ı sevmemde ki en önemli etken, bir önceki albümlerinde de belirttiğim gibi, 70'lerde ki rock müzik anlayışında müzik yapmış olmaları. İlk iki albümlerinde bu bariz bir şekilde gözüküyordu. Ağır saykodelik rock gruplarınden esinlenmeler vardı.

'Mosguito' albümü, 4 albümlük kariyerlerinde ki progresif esintilerin en az olduğu albüm. Buna rağmen albümün ikinci parçası olan 'Lovestone Blind' da ki gitar bana Steve Hackett gitarını hatırlatıyor. Bir sonraki parça olan 'Haze On' da ise prog metal'in benim için en önemli isimlerinden biri olan Queensyrche tarzı mevcut. Her ne kadar Queensyrche grubu da prog metal olarak geçiyor olsa da, o da Psychotic Waltz gibi 70'lerin anlayışıyla müzik yaptıkları için benim için yeri ayrı.

Albümdeki diğer parçalarda da 70'lerin etkisi gözüküyor ancak dediğim gibi ilk iki albümündeki kadar yoğun değil. En kötüsü ise bu albümden sonra yapacakları bir albümle grup sona erecek. Psychotic Waltz'ı bir metal grubu olarak görmeyin derim. Eğer Psychotic Waltz, 70'lerde müzik yapıyor olsaydı, Black Sabbath tarzında bir grup olurdu. Popülerliği de en az Black Sabbath kadar olurdu. 'Mosguito' albümüyle Psychotic Waltz, popüler bir metal grubu olmadı ancak önemli 4 albüm bıraktı.


1. Mosguito (3.14)
2. Lovestone Blind (4.15)
3. Haze One (4.36)
4. Shattered Sky (4.49)
5. Cold (4.25)
6. All The Voices (3.04)
7. Dancing In The Ashes (2.31)
8. Only Time (4.37)
9. Locked Down (3.26)
10. Mind Song (6.08)

Süre : 45.06

Buddy Lackey / Vokal, Klavye
Dan Rock / Elektrik Gitar
Brain Mcalpin / Elektrik Gitar
Ward Evans / Bas Gitar
Norm Leggio / Davul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.